فرهنگی و هنری

روایت گری حادثه پدرم باعث شد نمایشگاه دایر کنم

من مادرم اهل ترکیه است و پدرم بواسطه مسافرتی که به ترکیه داشتند با مادرم در دانشگاه آشنا و با هم ازدواج می‌کنند چون مادرم اسم خسرو را سخت تلفظ می‌کردند و همیشه کاسرو می‌گفتند به ذهنم این ایده رسید که اسم مجموعه خود را کاسرو بگذارم.

به گزارش معروف نیوز ، خانم شبنم پیرهادی یکی از بانوان بسیار موفق در عرصه عکاسی و مستند نگاری است. وی به تازگی نمایشگاه انفرادی عکس و مستندنگاری برگزار کرده است تا یک بار دیگر یادی از پدرش شود که در ادامه گفت وگو مناظره گر هستید:

اگر بخواهید این روزها شبنم پیرهادی را به تصویر بکشانی و بیوگرافی خود را همچون مستندات خود ارائه دهید چه چیزی می‌گویید؟

شبنم پیرهادی ، دختری که عکاس و مستندنگار است و راوی داستان غم انگیز و واقعی از خانواده خود به خصوص پدرش خسرو پیرهادی به صورت تصویری و مستند به نمایش گذاشته است و به نام نمایشگاه کاسرو رونمایی کرده است و در یک خانواده پنج نفره متولد شده است.

چرا کاسرو؟

من مادرم اهل ترکیه است و پدرم بواسطه مسافرتی که به ترکیه داشتند با مادرم در دانشگاه آشنا و با هم ازدواج می‌کنند چون مادرم اسم خسرو را سخت تلفظ می‌کردند و همیشه کاسرو می‌گفتند به ذهنم این ایده رسید که اسم برند خود را کاسرو بگذارم.

از پوستر نمایشگاه به خوبی ارتباط موضوع با تصویر پدرتان مشاهده میشود، لطفا بیشتر برامون توضیح بدید.

بهترین ایده برای انجام این کار روایت حادثه پدرم است که بتوانم به نوعی به پدرم ادای احترام کرده باشم. پدر من خسرو پیرهادی متولد سال ۱۳۳۹ در روستای دهعلی خان از توابع شازند هستند و پدرم در سن ۱۸ سالگی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته بود اما از ادامه تحصیل منصرف شد و به ایران بازگشت و این بار به ترکیه رفت و در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه آنکارا آغاز به تحصیل کرد که با مادرم آشنا شد و بعد از به دنیا آمدن خواهرم مجددا به ایران بازگشت.

پدرم مهندس شیمی، طراح کارخانه استخراج فلزات و متخصص فلز روی، همچنین مخترع ابزارآلات معدن نیز بودند .
ایشان در اواخر بازنشستگی در سن ۵۸ سالگی به علت سهل انگاری و نقص ایمنی در معدن سرب بر اثر انتشار گاز و انفجار جان خود را از دست دادند همچنین در این حادثه یکی دیگر از همکاران ایشان نیز جان خود را از دست دادند. در طی شکایات و یک سال پیگیری در دادگاه‌هایی که شرکت کردیم، آخرین پاسخی که از گزارش پرونده پدرم دریافت کردم، این حادثه قتل غیر عمد شناخته شد.

قاضی پرونده اعلام کردند که به دلیل اینکه این اتفاق در محیط کار حادث گردیده است قتل غیر عمد محسوب می‌شود. مدیرعامل کارخانه نیز اظهار نمودند این اتفاق طبیعی و در همه معادن شاهد چنین اتفاق هایی هستیم.

در روایت این داستان از یک سری تصاویر مربوط به قبل و بعد حادثه استفاده شده و حتی فضای مجازی که در آرشیو خودم داشتم، و مدارکی که از طریق دادگاه به دستمان رسیده بود عکس برداری کرده و به نمایش گذاشتم و عکسهایی که دوستان و همکاران پدرم برایم ارسال کردند باعث شد این نمایشگاه اینگونه برپا شود و در مجموع یک فیلم مستند در ارتباط با داستان زندگی پدرم در حال ساخت می باشد.

این نمایشگاه از چه تاریخی است؟

افتتاحیه از جمعه به تاریخ 23/04/1402 تا چهارشنبه 28/04/1402 همه روزه از ساعت 16 الی 19 به جزء روزهای شنبه در گالری ژینوس در خیابان دکتر فاطمی روبروی مترو جهاد پلاک 21 طبقه اول دایر می‌باشد که مدیر مجموعه خودم و دستیار پروژه آقای سید محمد پور موسوی و کیورتور: مینا بنی احمدی می‌باشند.

سخن پایانی؟

امیدوارم پس از این شاهد سهل انگاری مسئولین نباشیم و افراد مسئول پذیرتری نسبت به کار و حتی زندگی شخصی خود داشته باشیم. در انتها از تمام خانواده‌هایی که عزیزانشان را به خاطر سهل انگاری‌های نادیده گرفته شده در محیط های کاری از دست داده‌اند ادای احترام دارم.

 

خبرنگار: مهدیه قطبی کهن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =

دکمه بازگشت به بالا